Babyvoeding kennisbank

Babyvoeding bewaren in de koelkast: tips & tricks

Babyvoeding bewaren in de koelkast: tips & tricks

Je hebt je babyvoeding gemaakt (of gekocht) en omdat je ’t de komende dag nog wil geven wil je ’t graag in de koelkast bewaren. Maar… hoe doe je dat nu? En hoe lang mag je babyvoeding in de koeling bewaren?

Zelfgemaakte babyvoeding bewaren in de koelkast

Als je een lading zelfgemaakte babyvoeding in je koelkast wil bewaren, dan is de algemene regel dat dit twee dagen (48 uur) nog houdbaar en lekker is. Daarna moet je ’t weggooien.

Weet je nu al dat je kindje de voeding niet op gaat krijgen, zorg er dan voor dat je de babyvoeding bewaart in de vriezer.

Kant-en-klare babyvoeding bewaren in de koelkast

Op de website van Nutriciavoorjou.nl zeggen ze het volgende over het bewaren van kant-en-klare babyvoeding in de koelkast. ‘Na het openen van een Olvarit potje kun je de resterende inhoud nog 48 uur afgesloten bewaren in de koelkast. De meest optimale temperatuur om ongeopende Olvarit potjes te bewaren is bij 15 – 25 graden Celsius. Bij temperaturen lager dan 5 graden Celsius of hoger dan 40 graden Celsius kun je de potjes maximaal 48 uur bewaren.

Je kunt een potje kant-en-klare, geopende babyvoeding dus twee dagen (48 uur) in de koelkast bewaren. En dat is fijn, want je kindje eet (vooral in ’t begin) nog lang niet een heel potje leeg!

Babyvoeding langer dan twee dagen in de koelkast: en dan?

Sommigen zeggen dat je de babyvoeding, ongeacht of ’t uit een potje komt of zelfgemaakt is, drie dagen (72 uur) lang nog kan gebruiken. Dit is aan jezelf natuurlijk. De een zal het sneller weggooien dan de ander. Is het bedorven, ruikt het niet meer fris of oogt het wat dof, gooi het dan sowieso weg. Better safe than sorry, vooral bij zo’n kleintje!